Premium
"Större behov av flexibilitet"
Publicerad: 15 september 2017, 04:30
Uppdaterad: 14 september 2017, 13:09
Giggare på ett Halebop-event.
SPECIALEN DEL 2 AV 7. Samarbetet med Gigstr ger Halebop möjlighet att snabbare vara närvarande när bolagets primära målgrupper samlas.
Ämnen i artikeln:
HalebopHalebop tog hjälp av Gigstr redan då bolaget var ett eventbolag. Från början vände man sig dit för att bolaget hade erfarenhet av att jobba mot just den marknad som Halebop verkar på. I dag använder man sig av giggare från Gigstr till säljaktiviteter ute på fältet och vid marknadsevent.
– Vi har haft ett längre samarbete och gillar deras innovativa tänk kring flexibel bemanning. Vi scoutar ständigt nya innovativa samarbetspartners, när vi träffade Gigstr trodde vi på deras set-up och tyckte den var värd att testa. Halebop är en liten organisation och vi behöver ett nätverk av snabbfotade samarbetspartners för att ha fler växlar i vårt maskineri, säger försäljningschefen Nicklas Stuxgren.
Fördelen med att använda sig av giggare, menar han, är att det ger Halebop möjlighet att genom korta ledtider vara närvarande när bolagets primära målgrupper samlas.
– Om det till exempel äger rum ett Pokémon Go-event i helgen, då kan vi snabbt se till att ha närvaro med hjälp av giggare som kan vår målgrupp och varumärke och kan möta potentiella kunder. Det krävs helt enkelt kortare framförhållning.
Samtidigt kräver lösningen av Halebop att man jobbar långsiktigt och säkrar att giggarna delar bolagets värderingar.
– Vi har ju inga fysiska butiker, därför blir giggarna i många fall det sätt som man möter vårt varumärke på. För mer komplexa uppdrag krävs dock en kontinuitet i bemanningen, säger Nicklas Stuxgren.
De giggare som jobbar för Halebop är oftast unga personer som pluggar och tar uppdrag vid sidan av, berättar han.
– Oftast är det ett helgjobb eller ett komplement till någon annan sysselsättning. Jag tycker att det är en väldigt smidig lösning att själv kunna välja vilka uppdrag man vill ha, utefter den kompetens man har. Gigstr har löst efterfrågan på bemanning på ett bra sätt. Jag kan tänka mig att det underlättar för unga att komma in på arbetsmarknaden – det öppnas upp för fler kortare jobb och skapar ett enklare insteg.
Vad var avgörande för att ni skulle våga använda er av gig-lösningen?
– Det avgörande var att Gigstr själva kvalitetssäkrar, och att vi vet att de möter upp mot de krav vi ställer. Sedan följer vi gemensamt upp KPI:er och vilken upplevelse kunderna har fått av våra möten. Det arbetssätt som de har utvecklat över tid är väldigt nyskapande och ligger väldigt mycket i tiden.
Tror du att gig-ekonomin kommer att öka framåt?
– Ja, jag tror att den här lösningen kan fungera på många andra marknader. Beteenden förändras och i dag är det många som har ett större behov av flexibilitet och att kunna jobba lite här och där. Det kanske inte kommer att vara standard att man är anställd av samma bolag från det att man kommer ut på arbetsmarknaden tills dess att man är 65 år.