Uppstickarna: Forskaren använder humor för att folkbilda

2018-06-13 08:22  
Emma Frans gästar veckans avsnitt av podden Uppstickarna.

PODD. I det sjätte avsnittet av Uppstickarna möter programledarna Karin Bäcklund och Johanna Snickars Årets Folkbildare, Stora Journalistpriset-vinnaren, forskaren och vetenskapskvinnan Emma Frans.

I veckans avsnitt av podden Uppstickarna möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund forskaren och vetenskapskvinnan Emma Frans som utsetts till Årets Folkbildare och vunnit Stora Journalistpriset.

Emma Frans berättar om hur hon lyckats få 66 000 följare på Twitter genom att kombinera med vetenskap med humor och hur den akademiska världen med år av forskning skiljer sig från att vara föreläsare, författare och expert i morgonsoffan.

Hon bjuder på sina lärdomar av att moderera paneler där manliga panelister tar för stor plats och om utmaningen med medievärldens krav på snabbhet som leder till bristande faktagranskning. I avsnittet diskuteras också frågan om alla forskare precis som hon själv bör vara kommunikatörer eller om man kanske istället ska samarbeta med influencers för att nå ut bredare med vetenskap?

Emma Frans berättar även om sin forskning om att äldre män löper större risk att få barn med autism.

Lyssna här:

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt