Rivalerna som bildade byrå ihop

2018-10-10 06:00  
programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund träffar duon Caroline Lidman och Maria Fabricius, som grundat pr-byrån Number10.

PODD. I det färska avsnittet av podden "Uppstickarna" möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund duon Caroline Lidman och Maria Fabricius, som grundat pr-byrån Number10.

Caroline Lidman och Maria Fabricius möttes först som rivaler som tävlade om att titeln "Årets rookie" på Spinn-galan, men blev sedan kollegor och vänner som insåg att delade samma vision om vad framtidens pr-byrå skulle vara.

De beskriver sig själva som fartfyllda doers med stora drömmar och sin byrå som en liten snabbfotad pr-plugin. Maria Fabricius berättar om sitt demokratiinitiativ Open Act, som blev till ur en ratad krönika som istället blev en lyckad crowdfundingkampanj, partiledaranalyser och samlade branschen inför valet. Hon delar även med sig om varför hennes försök att leva som sin förebild Barack Obama höll på att kosta henne både jobb och relation.

Caroline Lidman berättar om varför hon startade nätverket "WomenWith"och hur nyckeln till att bygga nätverk med inspirationskällor är att tydliggöra "vad mötet ska ge i utbyte för båda". Hon berättar hur hennes starka driv visserligen lett till att hon gett ut två böcker vid 24 års ålder, men också kan skapa stress hos andra.

I avsnittet berättar duon även om vikten av att hitta en parhäst som är lojal, har samma prioriteringar och målbild. Deras olikheter gör att de passar ihop men har också krävt att de 'finetunat' sin relation. Deras största fuckup var när de råkade signa upp sig på långa leverantörsavtal med fasta kostnader - för en nylanserad byrå utan kunder, och hur de tog sig ur det.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt