Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Vi stressar allt mer, men saknar verktyg för att hantera det"

Publicerad: 21 maj 2018, 04:00
Uppdaterad: 18 maj 2018, 14:33

Psykologen och författaren Martin Ström är veckans gäst i "Under 15".

PODD. Mindfulness-experten Martin Ström gästar veckans "Under 15". "Tio minuters mindfulness om dagen räcker för att må bättre på jobbet".


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, försäljningschef på mediatech-företaget Strossle.

I veckans avsnitt möter Henric Smolak Martin Ström, psykolog, författare och en av Sveriges ledande experter på mindfulness i arbetslivet.

Martin Ström är civilingenjören som valde att skola om sig till psykolog och i dag predikar för mer mindfulness i livet och på arbetsplatsen. Han menar att mindfulness handlar om uppmärksamhetsreglering, vilket gör det både lättare att fokusera och och ökar medvetandenivån. Det blir därmed som en motsats till stress.

– Stress är ofrivillig tankevandring, om du har den här intervjun med mig, om du är helt fokuserad och helt närvarande, då finns ingen grund för stress. Men så fort du börjar tänka på intervjun igår och nästa fem intervjuer som du ska ha nästa vecka och mail du inte hunnit svara på, så fort de tankarna kommer så triggas stress i kroppen, säger Martin Ström i podden

Martin Ström menar att fördelarna med mindfulness är många, inte bara mentalt utan också fysiskt. 

– Man ser allt ifrån att folk sover betydligt bättre, att dom upplever att de är betydligt mindre stressade, mindre multitaskande, mer effektiva i det de gör, man blir mer empatiskt, man blir mer inkännande mot sig själv och andra.

Lyssna här:

 

Du hittar "Under 15" även här:

Acast:  Under 15

Itunes:  Under 15

Spotify:  Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.