Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Få hela storyn –

Starta din prenumeration.

Upptäck våra fördjupande analyser inom medier och marknadsföring

Prenumerera

Under 15

"Vi skulle inte ha klarat det utan sociala medier"

Henric Smolak och podden "Under 15" möter Gudrun Schyman: "Blir en kamp på sociala medier och en kamp om nätet, och vem som kan använda tekniken bäst, smartast och nå flest".

PODD. Fi:s partiledare Gudrun Schyman gästar veckans "Under 15": "Kommer bli tydligt att den naturliga motpolen är den mellan nationalism och feminism".


Publicerad 2018-05-28 04:30

Ämnen i artikeln:

Gudrun Schyman

Dela artikeln:

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, försäljningschef på mediatech-företaget Strossle.

Veckens avsnitt av "Under 15" möter Henric Smolak Gudrun Schyman, feminismens och Fi:s frontfigur, som diskuterar hur feminismen har påverkats av digitaliseringen.

Gudrun Schyman menar att digitaliseringen har påverkat feminismen väldigt positivt. Den har gjort det möjligt att för feminister och människorättsaktivister att att hålla kontakten och stödja varandra, på ett sätt som inte var möjligt tidigare. Det menar hon också är tydligt när man tittar på skapandet av Feministiskt initiativ 

– Om jag tittar på hela uppbygget av Feministiskt initiativ kan jag inte förstå hur vi skulle ha klarat det utan sociala medier. Vi är en volontärorganisation fortfarande, vi har inte statsbidrag, pengar och personal. Vi har inget huvudkontor, vi är på nätet, säger Gudrun Schyman i podden. 

Gudrun Schyman menar att Metoo-rörelsen är ett exempel på hur samhällets digitalisering stärkt kvinnors röst i samhället. 

– Inom ramen för den här omslutande solidariteten som finns i den här rörelsen har väldigt många kvinnor vågat träda fram och berätta på ett sätt som inte varit möjligt förut. Och det har fått konsekvensen att kvinnor organiserat sig och ställt krav på politiken.

Lyssna här: 

 

Acast:  Under 15

Itunes:  Under 15

Spotify:  Under 15

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.