Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Vi lyssnar inte längre på varandra på riktigt"

Publicerad: 26 Mars 2018, 05:00
Uppdaterad: 26 Mars 2018, 07:43

Mentalisten och författaren Henrik Fexeus gästar "Under 15".

PODD. "Under 15" träffar mentalisten och författaren Henrik Fexeus, för ett snack om social kompetens och digitaliseringens påverkan på våra sociala förmågor.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, som till vardags jobbar på mediatech-företaget Strossle.

I det senaste avsnittet träffar Henric Smolak mentalisten och författaren Henrik Fexeus, som pratar om social kompetens och digitaliseringens påverkan på våra sociala förmågor.

– Sociala medier gör oss mindre socialt kompetenta eftersom de hela tiden stör vår tillvaro. Det gör att vi inte längre lyssnar på varandra på riktigt, särskilt inte i det fysiska mötet, säger Henrik Fexeus i podcasten.

Avsaknaden av social kompetens kan i sin tur göra att vi får problem i situationer där den sociala kompetensen är avgörande. Det kan till exempel bli svårt att hitta en partner och svårt att hantera en rekryteringssituation.

– Den mänskliga hjärnan är utformad för att interagera med andra hjärnor, det är meningen att vi ska verka i täta sociala nätverk för att fungera som bäst. Så levde vi i 100 000 år, det är bara senaste 100 åren vi har ändrat på det, säger Henrik Fexeus.

– Men det är inte kört, för alla har förmågorna inom sig, menar Henrik Fexeus.

Lyssna här:

 

Acast:  https://www.acast.com/underfemtonItunes:  https://itunes.apple.com/se/podcast/under-femton/id1308970937?mt=2Spotify:  https://open.spotify.com/show/49zFH6SPtF7DZHHQOujqmH?si=Z-ZPqei-TLaR9FJo81vtcw

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.