Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Under 15: Techundret – därför har Sverige så många enhörningar

Publicerad: 11 Juni 2018, 04:30
Uppdaterad: 8 Juni 2018, 13:08

PODD. "Under 15" har denna vecka träffat Kina Zeidler. Civilekonom, journalist och författare som nyligen släppt boken "Det svenska techundret". I boken intervjuar hon allt från grundare till kollegor, familjemedlemmar och forskare för att få svar på varför det skapats så många så kallade "enhörningar" i Sverige, bolag med en värdering på över 1 miljard dollar.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med​ ​Dagens​ Media och görs av Henric Smolak, som till vardags jobbar på medietech-företaget Strossle.

Medan många politiker gärna berömmer det svenska samhället för den svenska techframgången väljer Kina Zeidler att lägga fokus på grundarna, som hon menar har vissa tydliga egenskaper som fungerar väl i symbios med det svenska samhället. Det handlar enligt Kina Zeidler bland annat om mod och passion.

– Jag menar inte passion som "jag älskar detta det ska bli så fantastiskt". Jag menar passion som i "det här ska jag göra". Och jag kommer få med mig anställda på det här, folk kommer vilja jobba för mig. Min familj och min eventuella kärlekspartner kommer gå med på det här, jag kommer övertala henne eller honom. Förmågan att övertyga investerare, och det får man inte glömma hur viktigt det är.

Lyssna på hela podden för att lära dig mer om Spotifys framgångsfaktorer, Kina Zeidlers tips till framtida entreprenörer och varför svenska techundret kommer fortsätta flera år framöver:

Lyssna här:

 

Acast: Under 15Itunes: Under 15Spotify: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.