tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Under 15: "Problemet med Bitcoin är bristen på kunskap"

Publicerad: 20 augusti 2018, 05:49
Uppdaterad: 20 augusti 2018, 05:49

"Många dömer ut Bitcoin så fort kursen går ner", säger Ivan Liljeqvist.

PODD. "Under 15" möter åter blockchain-experten Ivan Liljeqvist som driver Youtubekanalen ”Ivan on Tech”, med 184,000 prenumeranter, för att diskutera Bitcoin och dess potential att bli en global digital valuta.

Ämnen i artikeln:

Under 15

Kryptovalutornas fader Bitcoin har under senaste tiden utsatts för oerhörd press då kursen fallit den senaste tiden. Valutan, som vissa lyft fram att kunna bli det nya digitala guldet och en potentiell global valuta utan någon tredjepart involverad. Medan flera är väldigt kritiska till denna hittills väldigt volatila valuta, men Ivan Liljeqvist menar att tekniken blockchain och Bitcoin fortfarande är i sin linda.

– Många dömer ut Bitcoin så fort kursen går ner. Det många glömmer är att tekniken endast är 10 år gammal. Tänk er när internet utvecklades. Det tog lång tid innan man hittade stora användningsområden för att kunna nyttja internet på rätt sätt. Problemet är idag okunskap och att man använder Bitcoin och andra kryptovalutor för att spekulera och tjäna pengar, säger Ivan Liljeqvist.

Ivan Liljeqvist menar att fördelarna med Bitcoin är många. Valutan är helt decentraliserad och tillåter brukaren att inte behöva lite på en tredje part så som en bank eller myndighet. Vem som helst kan starta ett konto och överföra till vem som helst, så länge man har tillgång till internet. Ivan Liljeqvist anser dock att Bitcoin fortfarande har mycket att förbättra då valutan är relativt svårhanterbar och har höga transaktionsavgifter.

– Det är ett paradigmskifte och likt med all revolutionär teknik kräver det utveckling och kompetensutveckling för att ta det vidare. I Sverige med stabil ekonomi och bra finansiell infrastruktur blir fördelarna inte lika tydliga som i andra inte lika utvecklade länder.

Lyssna på hela avsnittet för att lära dig om Bitcoin och hur det potentiellt kan bli en framtida global digital valuta.

 

Du kan även lyssna på Under 15 här:

Acast: Under 15Itunes: Under 15Spotify: Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev