måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Under 15: "Dags för partier att ta ansvar för sin digitala kommunikation"

Publicerad: 6 augusti 2018, 04:59
Uppdaterad: 6 augusti 2018, 06:59

Naod Habtemichael, förbundsordförande för Centerstudenter.

PODD."Under 15" träffar Naod Habtemichael, förbundsordförande för Centerstudenter, för att diskutera vilken inverkan digitaliseringen och sociala medier har på valrörelse och väljare.

Ämnen i artikeln:

Under 15sociala medier

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatech-företaget Strossle.

Sättet som politiska partier kommunicerar och marknadsför sig på, har förändrats med internet och digitala medier. Med det senaste amerikanska valet färsk i minnet, så har vi förstått att dessa digitala rörelser påverkar valresultat mer än vad man tror. Vad har digitaliseringen egentligen för inverkan på valrörelsen? Hur påverkas vi som väljare?

Naod Habtemichael är övertygad om att valrörelsen i sociala medier påverkar oss mer än vad vi tror. Han är orolig för att vi inte ännu haft en debatt kring hur politiska partier bör kommunicera, och ta ansvar för den kommunikation som sker bland annat i sociala medier.

- Om vi inte tar tag i detta nu är jag rädd att situationen kan urarta och förpesta det politiska läget. De enda som tjänar på det är de mindre och mer extrema partierna.

Lyssna på hela avsnittet och få bättre koll inför valet.

 

Lyssna på flera avsnitt av Under 15 här:

Acast: ​ Under 15

Itunes: ​ Under 15

Spotify: ​ Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev