Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Skitsnack att unga inte vill jobba"

Publicerad: 16 april 2018, 04:30
Uppdaterad: 16 april 2018, 06:47

Jacqueline Kothbauer gästar "Under 15": "Skitsnack att de inte vill jobba, de har bara större krav på att det ska vara kul och meningsfullt".

PODD. "Under 15" träffar Jacqueline Kothbauer, författare, futurist och expert på självledarskap, som menar att den som blir framgångsrik är den som tar för sig och agerar själv, och att unga är bättre på självledarskap.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, försäljningschef på mediatech-företaget Strossle.

I dagens avsnitt gästar författaren, futuristen och experten på självledarskap Jacqueline Kothbauer.

Enligt Jacqueline Kothbauer har förutsättningarna för att lyckas förändrats drastiskt senaste 50 åren. Vi har gått från detaljstyrda roller där lojalitet är en framgångsfaktor till en värld där individen måste agera själv för att lyckas. Vinnare i den nya världen är de personer som tar eget ansvar och bygger sina personliga varumärken. En metod för att lyckas med detta är genom självledarskap.

– Självledarskap innebär att man styr sina tankar, känslor och beteende mot ett önskat mål eller resultat, säger Jacqueline Kothbauer i podden.  

Ibland raljeras det över att yngre generationer på arbetsmarknaden inte är intresserade av att arbeta, men enligt Jacqueline Kothbauer handlar det snarare om att unga är bättre på självledarskap.

– Skitsnack att de inte vill jobba, de har bara större krav på att det ska vara kul och meningsfullt. Och då ger de järnet, och det är också det jag menar med att i den äldre generationen är det mer en fråga om att man står ut. Man kanske har lite sämre förhållande, eller ett tråkigt jobb, eller en sämre chef, men säger att man får står ut. Den yngre generationen säger: "varför då?"

Lyssna här:

 

Du hittar "Under 15" även här:

Acast:  Under 15

Itunes:  Under 15

Spotify:  Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev