Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Saeid Esmaeilzadeh: ”Min tuffa barndom gav mig revanschlust”

Publicerad: 16 juli 2018, 05:30
Uppdaterad: 15 juli 2018, 12:50

Serendipity Groups medgrundare Saeid Esmaeilzadeh, gästar podden "Under 15".

PODD. "Under 15" möter denna vecka entreprenören och medgrundaren till Serendipity Group, Saeid Esmaeilzadeh, för att tala om entreprenörskap, innovation och vad som krävs för att lyckas som företagare.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatech-företaget Strossle.

Ett misslyckat experiment där resultatet visade sig bli världens hårdaste glas, blev startskottet för Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouyas entreprenörsresa. Deras företag Serendipity är idag en framgångssaga, och de båda medgrundarna är bland Nordens främsta entreprenörer. Deras historia inleds med flykten från Iran till Sverige och Husby, och landar i uppbygget av ett miljardimperium.

Saeid Esmaeilzadeh tror att mycket av deras framgång beror på att han och Ashkan Pouyas har hittat ett väl fungerande partnerskap, och en unik process som de kallar den kreativa dansen – mellan teknologi och innovation. Han tycker dock att tekniska innovationer idag får allt för mycket rampljus.

– Entreprenörskap handlar om att bryta ny mark. Inte bara om att skapa nya tekniska lösningar utan även om att förädla och förfina processer och andra saker som vi kanske inte ens märker av.

Saeid Esmaeilzadeh tror också att hans tuffa barndom har hjälpt honom mycket i hans entreprenöriella resa.

– Jag har fått en stor revanschlust. Det har lärt mig att skilja på reell risk och faktiskt risk, vilket är otroligt viktigt när man ska starta företag.

Lyssna på Saeid Esmaeilzadeh som ger dig sina bästa tips på under femton minuter:

 

Du kan även hitta Under Femton här:

Acast: ​ Under 15

Itunes: ​ Under 15

Spotify: ​ Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.