Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Paketerade om parfymer från Åhléns"

Publicerad: 10 september 2018, 05:00
Uppdaterad: 10 september 2018, 05:35

Under 15" möter Tara Derakshan och diskuterar start ups.

PODD. "Under 15" möter Tara Derakshan och diskuterar start ups. Tara Derakshan är medgrundare till start up-bolaget Sniph, en prenumerationstjänst där du får exklusiva parfymer i miniformat direkt i brevlådan en gång i månaden.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietech-företaget Strossle.

Sniph, som backats finansiellt av profiler som Martin Lorentzon och Peter Settman har som affärsidé att ge sina kunder skräddarsydda parfymer i små doser baserat på kundens personlighet. De startade i Sverige men håller nu på att lansera tjänsten internationellt, "Under 15" passade på att prata med medgrundaren Tara Derakshan om när, hur och varför man ska driva en start up.

Tara Derakshan har alltid drömt om att starta eget bolag. Det som fick henne att hoppa på idén med Sniph var chansen att förändra en i övrigt konservativ bransch.

– Vi vill skapa förändring, det är det som är motivationen, det är jättespännande att göra något som är annorlunda.

Tara Derakshan säger att en start up kan vara vilket nystartat företag som helst och att det snarare handlar om att hitta något man tror på och intresserar sig för.

– Hur kan man göra något annorlunda i en konkurrensutsatt bransch som kanske inte fungerar riktigt, säger Tara Derakshan i podden.

I övrigt tror Tara Derakshan att mycket handlar om att bara sätta igång utan att krångla till det.

– Vi köpte parfymer på Åhléns och paketerade om dem för att testa om det var något folk var intresserade av, Tara Derakshan i podden.

Lyssna på hela avsnittet för att lära dig mer om start ups, Sniphs resa och vad man ska tänka på om man är sugen på att starta ett eget företag.

 

Du kan även lyssna på Under 15 här:

Acast: Under 15Itunes: Under 15Spotify: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.