Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Michael Saliba: "Linkedin trodde att jag var ett virus"

Publicerad: 15 oktober 2018, 05:47
Uppdaterad: 15 oktober 2018, 09:05

Michael Saliba gästar "Under 15".

PODD. "Under 15" träffar influencern Michael Saliba som som slog igenom på Linkedin genom sitt koncept #LinkedinSalibaChallenge.


Ämnen i artikeln:

Under 15Linkedin

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietech-företaget Strossle.

Michael Saliba beskriver sig själv som en amatör med stor drivkraft, stora visioner och sunda värderingar.

- Jag mäter framgång i den positiva effekt jag har på andras liv, säger Michael Saliba i podden.

Michael Saliba jobbade som säljchef och kände att han ville hitta en ny riktning i sitt liv. Han sa upp sig och började experimentera med Linkedin som plattform. Han fick enormt genomslag och plötsligt åt han lunch med verkställande direktörer och blev erbjuden jobb till höger och vänster.

- Jag ville inte säga ja eller nej som man ofta gör. Istället svarade jag, jag återkommer. Jag undersökte i mitt nätverk vem jag trodde kunde passa för tjänsten. Plötsligt hade jag ordnat jobb åt sex personer på 10 dagar säger Michael Saliba i podden.

Vad är då #LinkedinSalibaChallenge?

- Du har en månad på dig att hitta någon som söker ett jobb och hjälpa personen in på arbetsmarknaden. Detta är för att underlätta för den som söker jobb, för det är inte lätt att vara jobbsökande i dagens samhälle.

Så jag lägger ansvaret lite på den som utmanas och inte den som söker jobb idag. När du har lyckats så utmanar du själv tre stycken i ditt nätverk. Om du misslyckas skänker du valfritt belopp till välgörenhet som du själv brinner för.

Effekterna har varit enorma och nästan 400 personer har fått jobb genom utmaningen och över 150.000 kronor har skänkts till välgörenhet. Utmaningen fick ett sådant genomslag att Michael Saliba blev kontaktad av Linkedin Sveriges vd.

- Jag hade fått en sådan spridning att Linkedin trodde att jag var ett virus, säger Michael Saliba i podden.

Lyssna på hela avsnittet där du bland annat får Michael Salibas bästa tips för genomslag på Linkedin och svar på vad Michael Saliba lärde sig efter att ha spenderat ett år på kloster i Jerusalem.

 

Du kan även lyssna på Under 15 här:

Acast: Under 15Itunes: Under 15Spotify: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15Linkedin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev