Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Kry-grundaren: "Jag tror att vi kommer kunna leva länge"

Publicerad: 25 Juni 2018, 04:30
Uppdaterad: 24 Juni 2018, 08:23

Krys grundare gästar Under 15.

PODD. "Under 15" träffar Johannes Schildt, vd och en av grundarna till det digital vårdbolaget Kry. Ett av de företag som erbjuder olika typer primärvård online via smartphones istället för fysiska möten.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med​ ​Dagens​ Media och görs av Henric Smolak, som till vardags jobbar på medietech-företaget Strossle.

Johannes Schildt grundade Kry som ett svar på den frustration han själv upplevt som patient i det svenska vårdsystemet. Han upplevde att det måste gå att ge vård på ett enklare, mer patientfokuserad sätt. Svaret blev Kry.

– Det är en väldigt konservativ bransch där man tyvärr inte sätter patienten i fokus särskilt ofta. Jag tror att vårdsystemet har blivit ett system för systemet själv, snarare än ett system för oss patienter. Jag tror det är många vårdgivare som glömt bort vad man faktiskt är, att man är en leveransorganisation till oss som skattebetalare och ska leverera en fullgod och högkvalitativ tjänst. Patientperspektivet går ofta förlorat i vården, vilket är sorgligt att se, säger Johannes Schildt i podden.

Johannes Schildt tror att medicinsk data kommer visa vägen för framtiden och vårt välmående.

– Sjukvårdssystemet har inte ens börjat att digitaliseras. När vi kommer kunna ha teknik på och i oss och proaktivt behandlas istället för reaktivt kommer vårt välmående i samhälle öka markant.

Lyssna på hela avsnittet för att lära dig mer om framtidens digitala vårdbesök och vad Johannes Schildt tror är nästa steg för att utveckla vården och vårt välmående runt om i världen.

 

Du kan även hitta Under Femton här:

Acast: Under 15Itunes: Under 15Spotify: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.