Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Flera karriärbyten blir normalt i framtiden"

Publicerad: 30 juli 2018, 06:02
Uppdaterad: 30 juli 2018, 06:09

Emelie Bernhardsson är vd och grundare av företaget Academy.

PODD. "Under 15" träffar Emelie Bernhardsson, vd och grundare av företaget Academy, för att diskutera framtidens utbildning och vad teknik, AI och digitaliseringen kommer att innebära för förändringar kring hur vi ser på kunskap och sättet vi lär oss på.


Ämnen i artikeln:

Under 15AI

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatech-företaget Strossle.

Vårt skolsystem idag har fortfarande inte digitaliserats – och det innebär inte enbart att man måste lära sig IT och studera på ipads – utan även att vi måste anpassa oss inför en framtid som ser annorlunda ut och kräver andra typer av kompetenser.

– Tidigare har det varit så att man lagt väldigt mycket fokus på vilken utbildning och karriärsval man ska välja. I framtiden kommer det vara normalfall att byta karriär flertalet gånger under ens professionella karriär, säger Emelie Bernhardsson.

Utbildning idag är anpassad för att ge oss enstaka karriärval i livet. I framtiden kommer vi att bli tvingade att byta jobb oftare då många autonoma arbeten kommer att ersättas av tekniska system och AI.

– Jag tror vi måste ta till extrema åtgärder för att ändra och anpassa skolsystemet och vår utbildning i tid innan det är för sent. Om 20 år kommer vi behöva helt andra kompetenser och samhället kommer se helt annorlunda ut än vad det gör idag, säger hon.

Du finner hela avsnittet nedan:

 

Lyssna på flera avsnitt av Under 15 här:

Acast: ​ Under 15

Itunes: ​ Under 15

Spotify: ​ Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15AI

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.