Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Får 90 000 visningar bara jag skriver att jag tappat nycklarna"

Publicerad: 30 april 2018, 05:00
Uppdaterad: 30 april 2018, 06:15

Per Holknekt är veckans gäst i "Under 15": "Jag såg någon som hade 90 000 views på ett inlägg och sedan började hålla kurser om Linkedin. Jag får 90 000 views bara jag skriver att jag tappat nycklarna." Foto: Robin Berglund/Pressbild

PODD. "Under 15" möter entreprenören och modedesignern Per Holknekt. Om Linkedin, digitaliseringen och att skapa sina egna upplevelser: "Jag kan sitta fem timmar själv i en soffa hemma och bara titta rakt fram och vara så sjukt underhållen".


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, försäljningschef på mediatech-företaget Strossle.

Den här veckan gästas podden av entreprenören, skateboard-mästaren och "Linkedin-mannen" Per Holknekt, för ett samtal om livet, marknadsföring och mediekonsumtion.

Per Holknekt lyssnar inte på musik, ser inte på tv och läser inte böcker. Att konsumera innehåll om andras liv är helt enkelt inte intressant. Istället vill han skapa sina egna upplevelser, leva på livets scen och "inte sitta på läktaren".

– Jag går omkring på gator och torg, observerar och lever med öppna celler och är nyfiken. Jag kan sitta fem timmar själv i en soffa hemma och bara titta rakt fram och vara så sjukt underhållen, säger Per Holknekt i podcasten.

Samtidigt skapar han mycket innehåll själv, särskilt på Linkedin, där han för några år sedan noterade en total frånvaro av humanitet. Därför började han leverera teser om personliga rädslor och berättelser om omöjligheter som faktiskt går att lösa.​ ​I dag​ har han en stor skara följare som gärna delar hans berättelser.

– Jag får aldrig mindre än en kvarts miljon visningar på mina Linkedin-inlägg. Jag såg någon som hade 90 000 visningar på ett inlägg och sedan började hålla kurser om Linkedin. Jag får 90 000 visningar bara jag skriver att jag tappat nycklarna, säger Per Holknekt.

Per Holknekt menar att digitaliseringen leder till en omdefinition av det offentliga jaget. Vi måste själva välja hur långt in vi släpper andra människor, beroende på hur väl vi känner dem. Minsta lilla knapptryck vi gör blir en del av verkligheten. Själv är han dock inte särskilt oroad över att exponeras.

– Vad fan, ni får väl veta vad ni vill om mig. Filma mig med kamera eller vad ni vill, jag bryr mig inte. Det är enda chansen att acceptera och förlika sig med det här.

Lyssna här:

 

Du hittar "Under 15" även här:

Acast:  Under 15

Itunes:  Under 15

Spotify:  Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev