Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Det var en skräckupplevelse"

Publicerad: 22 oktober 2018, 05:55
Uppdaterad: 22 oktober 2018, 05:55

Veckans avsnitt av "Under 15" gästas av Johan Jörgensen.

PODD. "Under 15" träffar Johan Jörgensen, grundare av Sweden Food Tech, för att diskutera foodtech och varför matsektorn måste förändras för en hållbar framtid.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietech-företaget Strossle.

Investeraren och entreprenören Johan Jörgensen var trött på innovationsgraden i techscenen men fick en uppenbarelse när han fick upp ögonen för världens största sektor som helt saknade innovation och tech.

- Här har vi världens största sektor som står för ca 20 procent av världens BNP och som håller på att döda hela planeten och alla människor på den. En sektor som behöver tech och innovation för att finna snabba lösningar. Det blev uppenbart för mig att en disruption skulle behöva ske och det är det som fick mig att få upp ögonen för Foodtech.

Johan Jörgensen är helt övertygad om att data kommer att finnas som ett lager på allting vi stoppar i oss. Han menar att matens roll i våra liv kommer förändras och wearables och andra tekniker kommer individanpassa vår kost och förbättra vårt välmående.

- Vi har blivit tillsagda sen vi var små vad man ska äta och när man ska äta det. Idag tror vi på mat, vissa på organiskt, vissa på vegansk kost och så vidare. Nu är det dags att vi börjar veta istället för att tro, säger Johan.

Johan lånade en blodsockermätare som han bar för att få någon form av data på på sin matkonsumtion. När han åt sin favoritmat sushi fick han en uppenbarelse.

– Det var en skräckupplevelse att se hur sushi påverkade min blodsockernivå. Sen dess har jag slutat äta sushi.

Om du vill lära dig mer om Foodtech och framtidens matsektor så lyssna på hela avsnittet här:

 

Du hittar även "Under 15" här:

Acast: Under 15Itunes: Under 15Spotify: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev