Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Det svenska mödravårdssystemet komprimerat till en app"

Publicerad: 14 maj 2018, 05:30
Uppdaterad: 14 maj 2018, 06:37

"Under 15" möter entreprenören Bonnie Roupé: "En entreprenör är någon som skapar saker och det behöver inte vara i ett eget företag."

PODD. "Under 15" möter Bonnie Roupé, entreprenören vars gravidapp Bonzun i dag används i 79 länder världen över.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, försäljningschef på mediatech-företaget Strossle.

Veckans avsnitt av podden gästas av  ​Bonnie Roupé, entreprenören vars gravidapp Bonzun i dag används i 79 länder världen över. I avsnittet berättar hon hur det är att driva företag i Kina och entreprenörens drivkrafter. 

När Bonnie Roupé väntade sitt andra barn drabbades hon av havandeskapsförgiftning. En relativt okänd men vanlig åkomma som drabbar ungefär 10 procent av alla gravida och globalt dör en kvinna varje minut av åkomman, det bestämde sig Bonnie Roupé för att förändra.

– Bonzun är det svenska mödravårdssystemet komprimerat till en app. I Sverige går vi till en barnmorska regelbundet under hela vår graviditet, och barnmorskan är specialiserad på att fånga upp varningstecken på komplikationer och att hjälpa kvinnan att känna sig trygg under sin graviditet. Enkelt förklarat upplevs det som en vanlig graviditetsapp, vi vill ju att kvinnor ska använda den när de är gravida för att det är roligt och inspirerande. Sen är den en underbyggd sjukvårdsdel, där kvinnan själv kan se om det hon upplever är symptom på något allvarligt eller en vanlig krämpor, säger Bonnie Roupé i podden.

Bonnie Roupé menar att entreprenörskap handlar om att viljan skapa och bygga saker, och att det inte nödvändigtvis måste vara genom att starta företag. 

– En entreprenör är någon som skapar saker och det behöver inte vara i ett eget företag tänker jag, det kan också vara någon som gör det inom en organisation, inom sin bostadsrättsförening eller i sitt samhälle. En entreprenör i mina ögon är någon som bygger. 

Lär dig mer om entreprenörskap på under femton minuter. Lyssna på hela avsnittet här:

 

Du hittar "Under 15" även här:

Acast:  Under 15

Itunes:  Under 15

Spotify:  Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.