Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Det bästa som hänt demokratin sen kvinnlig rösträtt"

Publicerad: 19 Mars 2018, 06:00
Uppdaterad: 19 Mars 2018, 08:00

PODD. Dagens avsnitt av "Under 15" gästas av Frida Boisen, digitalchef på Bonnier Magazine & Brand, som pratar om kraften i sociala medier.


"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, som till vardags jobbar på mediatech-företaget Strossle.

I dagens avsnitt möter Henric Smolak Frida Boisen, till vardags digitalchef på Bonnier Magazine & Brand. Hon har sedan tidigare varit chefredaktör, publisher och journalist. På dagens poddämne har hon har släppt en bok och är dessutom en flitigt anlitad föreläsare på ämnet.

Frida Boisen är en stor förespråkare för den samhällsförändrande kraften i sociala medier. Hon menar att det skett en maktförskjutning i samhället där alla har en röst och möjlighet att skapa engagemang. Något som i förlängningen leder till ett mer demokratiskt samhälle. 

– Sociala medier är det bästa som hänt demokratin sen kvinnlig rösträtt, säger Frida Boisen i "Under 15". 

Behöver företag ens en hemsida längre eller räcker det att finnas på sociala plattformar? Om allt engagemang och all kommunikation sker på de sociala plattformarna, finns kanske ingen poäng att lägga tid och energi på att bygga en egen hemsida. 

– Jag driver själv ett eget bolag, jag har egentligen inte baserat det någonting på en hemsida, jag får otroligt mycket förfrågningar via mina sociala kanaler som Linkedin, Facebook och Instagram. Det är där de stora besluten tas. 

En stor fråga är också om de sociala plattformar som är stora idag, också kommer vara stora i framtiden eller om någon ny aktör kommer ta den platsen. Frida Boisen tror att vi kommer se stora förändringar 

– Jag vet inte vad Facebook håller på med, men jag känner personligen att jag tycker de blivit så sjukt mycket tråkigare senaste åren, säger Frida Boisen.

Lyssna här:

 

Acast:  https://www.acast.com/underfemtonItunes:  https://itunes.apple.com/se/podcast/under-femton/id1308970937?mt=2

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.