Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Dags att få bort tabun kring psykisk ohälsa"

Publicerad: 9 juli 2018, 05:30
Uppdaterad: 9 juli 2018, 06:36

Caroline Rödén.

PODD. "Under 15" träffar Caroline Rödén, vd och medgrundare till företaget BlueCall, för att diskutera den snabbt växande psykiska ohälsan i samhället och hur vi kan vända denna negativa trend.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med ​Dagens​ Media och görs av Henric Smolak, komersiell chef på mediatech-företaget Strossle.

Caroline Rödén har haft personliga erfarenheter av psykisk ohälsa och bristen på möjligheter att kunna få snabb hjälp gjorde att hon tillsammans med vänner startade företaget BlueCall,​ en mobilapp för anonyma terapeutiska samtal över telefon och chatt.

– Psykiska ohälsan växer lavinartat och det finns fortfarande en tabu att tala om det i samhället. Att våga säga att man inte mår bra är en bra början. Ibland behöver man bara någon man kan prata med för att kunna reda ut sina problem, säger hon.

Caroline menar att digitalisering med sociala medier tydligt har ökat psykisk ohälsa.

– Direkt när vi vaknar använder vi cirka 3-4 olika sociala appar inom loppet av några minuter. Vår hjärna är inte byggd för att hantera så många intryck på så kort tid. Att vi också jämför oss med det perfekta livet som sociala medier återspeglar gör inte det hela bättre.

Lyssna på hela avsnittet nedan.

Dela gärna avsnittet och sprid kunskapen om psykisk ohälsa.

 

Du kan även hitta Under Femton här:

Acast: ​ Under 15

Itunes: ​ Under 15

Spotify: ​ Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.