Säpo: "Vi skjuter aldrig från höften"

2016-02-28 10:00  

Hur sköter man kommunikation hos en av Sveriges hemligaste myndigheter? SÄPO:s presschef Sirpa Franzén intervjuas inför livepublik av Max Landergård i veckans avsnitt av Kommunikationspodden.

Efter 10 år på beskickningar i Ryssland, Kanada och Finland och en resa inom Försvarsmakten var det när hon hörde dåvarande generaldirektören Anders Danielsson i en radiointervju som Sirpa Franzén visste att hon ville börja på Säpo. 

– Att ha ett sådant mod i en myndighet som är omgärdad av så många myter, att ledaren för den myndigheten blottar viljan att öppna sig, säger hon.

Hon berättar att kommunikationsavdelningen har stort mandat internt och att kollegerna inom Säpo delar med sig av information så att Sirpa Franzén med kolleger kan känna sig rustade. 

Efter presskonferensen rörande den höjda säkerhetsnivån i november förra året, och med det efterföljande gripandet av en man i Boliden berättar Sirpa Franzén att hon gav sig ut på en löptur.

– Första gången jag fick ge mig ut i skogen och springa så tänkte jag att 'det här adrenalinpåslaget är inte normalt' för jag kunde fortsätta springa i timmar, säger hon.

 

Lyssna på hela samtalet med Sirpa Franén här:

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt