Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Poddisterna

Poddisterna: Podcast-analys och makt

Publicerad: 15 december 2017, 05:00
Uppdaterad: 15 december 2017, 06:21

Poddanalytikern Nick Quah gästar "Poddisterna".

PODD. "Poddisterna" gästas av Nick Quah, en av världens mest inflytelserika podcastanalytiker, och podtipsaren Lovisa Ohlson.


Ämnen i artikeln:

Poddisterna

I veckans avsnitt försöker Poddisterna förstå hur mycket makt podcastanalytikerna egentligen har över poddmarknaden. Avsnittet gästas av analytikern Nick Quah, som driver nyhetsbrevet Hotpod som släpps en gång i veckan med de senaste nyheterna och framför allt de skarpaste analyserna.

På bara tre år har han blivit en maktfaktor inom den snabbt växande podcastbranschen. Vad som började som en hobby för Nick Quah är idag ett heltidsjobb.

Sveriges motsvarighet heter Lovisa Ohlson, förutom att vara podcastchef på Bauer Media så driver hon också vid sidan om sitt vanliga jobb bloggen Poddtips – där hon dagligen rapporterar om den svenska podcastbranschen.

I veckans avsnitt reser Poddisterna också till Chicago, till poddvärldens mecca – Third Coast festival. Åsa Secher från Soundtelling djupdyker ner i USA:s poddvärld och kommer hem med väldigt starka intryck från en av USAs mest populära poddar, "The Daily", som produceras av New York Times, där mediehuset dagligen släpper väl genomarbetade reportage av dygnets viktigaste nyheter.  

Poddistena görs av Mohamed El Abed och Martin Johnson. Duon driver podcastbyrån Soundtelling.

"Poddisterna" är för dig som vill lära dig mer om podcast och hur branschen fungerar i Sverige och internationellt. Poddisterna intervjuar svenska och internationella gäster om de senaste trenderna och siar om framtiden för podcast. 

Podcasten släpps med nya gäster och ämnen på fredagar var tredje vecka.

 

Ämnen i artikeln:

Poddisterna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev