Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Poddisterna

"Hur har podcasts utvecklats sedan Ricky Gervais rekord?"

Publicerad: 9 Mars 2018, 06:30
Uppdaterad: 9 Mars 2018, 16:14

Martin Soneby gästar "Poddisterna". Foto: Press

PODD. ”Poddisterna” gästas av komikerna Simon Svensson och Martin Soneby, och New York-baserade Jolenta Greenberg, som gör podden "By the book".


Ämnen i artikeln:

Poddisterna

I veckans avsnitt fördjupar sig poddisterna i humorpoddar. Hur har egentligen genren utvecklats sen Ricky Gervais slog världsrekord 2007, med världens dittills mest nedladdade podcast?

Avsnittet gästas av Simon Svensson, Malmökomikern som gick från "Tankesmedjan" och "Pang Prego" i Sveriges Radio P3 till att producera egen radio med produktionsbolaget Under Produktion.

Poddisterna träffar också Martin Soneby, som konkurrerar om radions primetime – morgonen – med sin livesända podcast AMK Morgon. Konceptet är enkelt – Martin Soneby tar in folk han tycker är roliga och det snackas fritt i två timmar. 

Sedan träffar vi den New York-baserade komikern Jolenta Greenberg, som driver podden ”By the book” tillsammans med sin vapendragare Kristen Meinzer. Podcasten bygger på det briljanta konceptet att läsa, och sen leva efter, självhjälpsböcker. Med sina hundratusentals lyssningar hamnar den konsekvent högt upp på topplistorna. Blandningen mellan reality, humor och allvar har också skapat en stor och väldigt hängiven skara lyssnare. Reporter för det här avsnittet av Poddisterna är Freddi Ramel.

Poddistena görs av Mohamed El Abed och Martin Johnson. Duon driver tillsammans podcastbyrån Soundtelling.

"Poddisterna" är för dig som vill lära dig mer om podcast och hur branschen fungerar i Sverige och internationellt. Poddisterna intervjuar svenska och internationella gäster om de senaste trenderna och siar om framtiden för podcast. 

Podcasten släpps med nya gäster och ämnen på fredagar var tredje vecka.

 

Ämnen i artikeln:

Poddisterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.