Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Poddisterna

Från journalist till heltidspoddare

Publicerad: 19 januari 2018, 06:00
Uppdaterad: 18 januari 2018, 19:23

Jacob Bursell gästar Poddisterna.

PODD. "Poddisterna" gästas av Robert Smith, korrespondent för "Planet Money", en av världens största ekonomipoddar, samt Jacob Bursell som ligger bakom ekonomipodden "Kapitalet".


Ämnen i artikeln:

Poddisterna

I veckans avsnitt fördjupar sig Poddisterna i ekonomi och pengar, samt blickar framåt med sina gäster om framtiden för den sortens nischade poddar. 

Avsnittet gästas av Planet moneys korrespondent Robert Smith, podden som på ett pedagogiskt sätt bryter ner hur ekonomi funkar och hur den påverkar breda allmänheten. Sedan starten strax efter finanskrisen 2008 har Planet money växt för varje år och är idag en av världens största ekonomipoddar. 

I Sverige är journalisten och författaren Jacob Bursell den som ligger i framkant i kategorin ekonomipoddar genom att ha producerat reportagedrivna ekonomipoddar med podcasten "Kapitalet”. 

Jacob Bursell vann guldspaden 2011 som journalist på Svenska dagbladet, men för två år sade han upp sig och bestämde sig för att ta steget fullt ut och satsa helhjärtat på poddar som tar ett bredare grepp på ekonomi. 

Poddistena görs av Mohamed El Abed och Martin Johnson. Duon driver podcastbyrån Soundtelling.

"Poddisterna" är för dig som vill lära dig mer om podcasts och hur branschen fungerar i Sverige och internationellt. Poddisterna intervjuar svenska och internationella gäster om de senaste trenderna och siar om framtiden för podcast. 

Podcasten släpps med nya gäster och ämnen på fredagar var tredje vecka.

 

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Poddisterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.