Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Peter Eriksson gästar AI-podden

Publicerad: 30 Augusti 2018, 11:20
Uppdaterad: 30 Augusti 2018, 12:21

AI-poddens Ather Gattami gästas av Sveriges digitaliseringsminister Peter Eriksson.

PODD. AI-poddens Ather Gattami och Sveriges digitaliseringsminister Peter Eriksson diskuterar varför Sverige ligger efter i AI-utvecklingen.


Ämnen i artikeln:

AI-podden

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Peter Eriksson, Sveriges digitaliserigsminister. Peter Eriksson berättar om de senaste AI-satsningarna som gjorts i Sverige och motiverar varför det är viktigt för Sverige att hänga med i utvecklingen och bidra inom AI-forskning och utveckling.

Vi diskuterar varför Sverige ligger efter idag, gör en jämförelse med andra länder som är ledande, som bland annat Kanada som kan jämföras med Sverige befolkningsmässigt.

Peter Eriksson berättar även om olika samhällsnyttor och trycker på vikten att inte låta ett fåtal företag ha monopol på en så oerhörd viktig teknologi. Återigen görs en jämförelse av AI med elektriciteten och möjligtvis staternas roll att demokratisera AI genom att göra den tillgänglig för samhället precis som man gjort med elektriciteten.

 

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden

Acast: AI-podden

Ämnen i artikeln:

AI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.