onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Polisen som hjälper kvinnor att hitta vänner på nätet

Publicerad: 21 november 2018, 09:12

Karin Bäcklund, Claudia Gård och Johanna Snickars i Uppstickarna.

Polisen, minimalisten och entreprenören Claudia Gård gästar det 21:a avsnittet av Uppstickarna.

Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

I det 21:a avsnittet av Uppstickarna möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund entreprenören och polisen Claudia Gård som är medgrundare och vd för Go Frendly. Appen hjälper kvinnor att hitta nya vänner, något hon och medgrundaren Ulrika Lilja har erfarenhet av själva. 

De möttes på nätet och på sin andra kompisdejt startade de bolaget ihop. Dessutom delar Claudia Gård med sig av sina erfarenheter från att ha jobbat som polis i åtta år, hur hon lever minimalistiskt och varför uthållighet är en nyckelegenskap för att lyckas som entreprenör.

Claudia Gård har en bakgrund som polis, personlig tränare, kostrådgivare och är också grundare av en träningsapp. Hon berättar hur det är att starta bolag ihop med en person du knappt känner, lärdomarna från att bygga en app utan utvecklarkunskap, vikten av att fylla på med nya vänner livet ut, samt insikten att allting tar dubbelt så lång tid och kostar mer än du beräknat.

Polisen i henne har lärt henne hålla huvudet kallt när det krisar, som när appen kraschar. Hennes största fuckup var när hon tävlade i en tv-sänd frågesport och på miljonfrågan bad om publikens hjälp, men valde att gå på magkänsla istället för att lyssna på publiken - som hade rätt. Claudias familj lever minimalistiskt med så få prylar som möjligt, och hon berättar om sin "capsule wardrobe" bestående av endast fyra färger.

Claudia Gårds framgångsrecept är att hon övervinner den ständigt pågående inre rädslan för att misslyckas och att hon visualiserar hur hon ska känna och fira när hon når ett mål. Uthållighet är hennes största drivkraft och hon beskriver sig som en analytisk realist som kan uppfattas som en "party pooper", men det har visat sig vara en betydelsefull mix av egenskaper i entreprenörsskapet. 

Claudia Gård har hamnat där hon är tack vare "bra val, dåliga beslut och tillfälligheter", och drömmer om att lära sig vara "good enough" och att ge ut en träningsbok för gravida.

Här kan du lyssna på avsnittet. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev