torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Hélène Barnekow är besvärlig för att göra skillnad

Publicerad: 30 oktober 2019, 06:38

Uppstickarnas programledare Johanna Snickars och Karin Bäcklund samt veckans gäst Hélène Barnekow i mitten.

I veckans avsnitt av Uppstickarna delar techledaren Hélène Barnekow med sig av lärdomarna från att arbeta internationellt och för stora bolag och varför hon twittrade ut sitt mobilnummer till kunder.

Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

Hélène Barnekow är i dag Sverigechef på Microsoft och har haft uppdrag för bland andra FN, Sony Ericsson och Telia bakom sig. Hon kom nyligen ut med boken Re:start, som handlar om värdebaserat ledarskap och makt med meningsfullhet.

Hennes största lärdom är hur snabbt det kan gå från botten till toppen - och i motsatt riktning. Hon berättar om målstyrning, hur hon designar sin tid och lägger 50 procent av sin arbetstid externt samt hur hon länge och ihärdigt drivit jämställdhetsfrågan i techbranschen. 

Förr upplevde Hélène att man som chef kunde luta sig tillbaka och låta kommunikationsavdelningen hantera all kommunikation, men att i dag finns helt andra krav på ledare. De måste vara kommunikativa och transparent samt hitta sin egen röst. Hon delar också med sig av sitt bästa karriärstips och varför hon twittrade ut sitt mobilnummer till kunder.

Lyssna på hela avsnittet här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev