fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Glädjeministern – redovisningchefen som blev inspirationsföreläsare

Publicerad: 28 november 2018, 07:18

PODD. Veckans avsnitt av "Uppstickarna" gästas av Leila “Glädjeministern” Karchaoui.

Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

I det senaste avsnittet att "Uppstickarna" möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund gästen Leila “Glädjeministern” Karchaoui. 

Leila Karchaoui har en bakgrund som redovisningschef, är numera inspirationsföreläsare och använder Linkedin för att påverka människors liv till det bättre.

Leila Karchaoui har själv haft en tuff uppväxt där hennes föräldrar lämnade bort henne när hon var sex år, och hon fick flytta från Sverige för att växa upp hos morfar i Tunisien. 

Men morfar lärde henne vikten av att äga sina tankar och känslosystem, acceptera det som inte går att förändra men förändra det som hon kan påverka. Det har hon tagit med sig i sin karriär, att både kunna påverka individers och bolagets resultat positivt.

Mitt i sin framgångsrika och välavlönade karriär sa hon upp sig för att istället ägna sig helhjärtat åt att skapa ett mer medmänskligt Sverige till sina tre barn. 

Därför grundade hon initiativet “Bygg broar” som är en mötesplats och inspirationsföreläsningar för att bygga broar mellan människor med olika kompetens och generationer. Hennes dröm om att skriva en bok fick stå tillbaka, och hon berättar om hur hon mailade sitt förlag och frågade vad det kostar att ta sig ur avtalet. 

Leila Karchaoui brinner för att hjälpa människor maximera sin potential, prestera bättre och utvecklas. Hennes tre framgångsfaktorer är att vara grundad i sin story och liv, inspireras av andra som lyckats med det du själv vill göra, och att följa upp resultaten. 

I podden berättar Leila Karchaoui varför hon slutat göra research på personer hon ska möta, och istället ställer tre frågor: “vad är det tuffaste du varit med om i ditt liv”, “vad har du lärt dig av det och vilka värderingar har det skapat i dig”, och “vad är du rädd för”.

Leilas största framgång är att ha bidragit till att 17 hushåll på hennes gata i Tunisien fått el och vatten på grund av en vit lögn om att hon är glädjeministern i Sverige. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev