onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Från sjöman till innovationschef på Nordic tech house

Publicerad: 15 maj 2019, 06:32

Carolin Solskär (mitten) gästar podden Uppstickarna.

I det nya avsnittet av Uppstickarna möter programledarna Karin Bäcklund och Johanna Snickars initativtagaren till Metoo Sweden, Carolin Solskär, som till vardags är innovationschef på Nordic Tech House. Hon berättar om hur Isabella Löwengrip är som chef, hur Lunarstorm väckte hennes intresse för IT och hur hon gick från sjöman till innovationschef.

Ämnen i artikeln:

metoo

Som en av de två initativtagarna för Metoo Sweden-manifestationen har Carolin Solskär belönats med bland annat Stora Kommunikatörsprisets hederspris, och hon berättar om hur manifestationen började i en spontan Facebook-post och eventet sen direktsändes på SVT och hade cirka en miljon tittare. 

I senaste poddavsnittet berättar även om hur hon under sina nio år som sjöman har korsat Atlanten nio gånger och hur hon hade en livskris som 23-åring som ledde till karriärbyte, trots att alla runt omkring henne alltid rekommenderat henne att inte byta spår.

När hon var tonåring utvecklade hon sin Lunarstorm-sida och insåg under sina studier att hon ju redan kunde en hel del. Hon engagerade sig i att få fler tjejer att gå tekniska utbildningar, hitta fler kvinnliga förebilder och blev finalist i Årets IT-tjej. 

Hon fick då upp ögonen för Microsoft och hoppade efter examen på en tjänst där, men insåg innan det ens gått ett år att storbolag var inte för henne. Då kontaktade hon Nordic Tech House medgrundare och övertygade dem om att anställa henne – som innovationschef. Hon berättar vad rollen innebär och hur det är att ha Isabella Löwengrip som chef, och varför de bygger en digital klon till henne.

Carolin gör sitt första TedX Talk 25 maj i Stockholm.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev