lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Feministpastorn provocerar på Instagram

Publicerad: 31 oktober 2018, 06:50

Esther Kazen gästar veckans avsnitt av "Uppstickarna".

I veckans avsnitt av "Uppstickarna" möter Johanna Snickars och Karin Bäcklund pastorn Esther Kazen, mer känd som "Feministpastorn".

Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

I det senaste avsnittet av "Uppstickarna" möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund pastorn Esther Kazen, känd på Instagram som "Feministpastorn". 

Esther Kazen är ordförande för Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd och har 20 000 följare på Instagram där hon diskuterar ämnen som feminism, sex, HBTQ-rättigheter och existentiella frågor.

Hon är förvånad över hur provocerande många tycker att det är att vara troende 2018 och hennes fokus är att diskutera religionens plats i samhället. Hon är "teologinörd" och driver bland annat en konferens om feminism för olika kristna samfund. 

I podden berättar Esther Kazen om hur hennes skilsmässa som 25-åring påverkat henne och hon lyfter även vikten av historiemedvetenheten när det kommer till frågor som religionsfrihet, hemmafruar och trenden att en far överlämnar sin dotter på bröllopsceremonin. Hon talar om vikten av att fokusera inåt och att vara en hel människa.

Dessutom diskuteras vad dop och konfirmation innebär, om man får svära i kyrkan och vad skillnaden är mellan ateist och agnostiker. 

Esther Kazens framgångsrecept är att utgå ifrån sin egen genuina drivkraft och lyssna på hjärtat, och hon riktar sig främst mot personer vars relation till kyrkan eller kristendom skaver. Hon berättar varför hon vill "leva mitt i motsatser" och om drömmen att både skriva böcker och att starta en inkluderande kyrka. 

Esther Kazen förklarar även varför hennes persona Feministpastorn blivit så stor på Instagram och hon ger också ett konkret tips på hur man kan vara snällare mot sig själv. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar avsnittet här.  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev