torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Donald Trump utlöste hennes livskris

Publicerad: 20 mars 2019, 07:49

Veckans avsnitt av ”Uppstickarna” gästas av jämställdhetsstrategen och entreprenören Vendela Ragnarsson.

Ämnen i artikeln:

UppstickarnaKarin BäcklundJohanna Snickars

I det 27 avsnittet av ”Uppstickarna” möter programledarna Karin Bäcklund och Johanna Snickars jämställdhetsstrategen och entreprenören Vendela Ragnarsson. 

I avsnittet berättar Vendela Ragnarsson om hur Donald Trump utlöste hennes livskris vid 25 och hur hon ändrade riktning i livet, gick politikerskolan Höj Rösten och riktade in sig på opinionsbildning. Hon drömmer om att en dag bli statsminister, eller åtminstone minister, och menar att det största man kan göra för jämställdheten är delad föräldrapenning.

I podden berättar Vendela Ragnarsson även om varför det är viktigt att koppla businessperspektiv och finansiella mål till jämställdhet och inkludering, hur centrala kvinnliga nätverk är för hennes affärer, hur hennes arbetserfarenheter inom försäljning varit vitala för att hon ska lyckas som entreprenör och anamma en ”säljpersona”.

Hon pratar även om varför mammor diskrimineras i näringslivet och hur kvinnor strategiskt planerar sin karriär utefter sin vision om framtida familjebildning och efter barnafödande omöjligt kan komma upp i samma lönesättning. 

Hennes största framgång – och fuckup – är att hon sa upp sig för att starta eget utan att ha besparingar.

Lyssna här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev