tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Berghs vd Camilla Wallander vill vara i ständig rörelse

Publicerad: 10 april 2019, 05:43

Berghs vd Camilla Wallander flankeras av Karin Bäcklund och Johanna Snickars som ligger bakom podden ”Uppstickarna”.

Det 30:e avsnittet av ”Uppstickarna” gästas av Berghs vd Camilla Wallander. Hon berättar om vikten av visualiseringsövningar, att utvärdera året med familjen och varför hon tycker ni ska lyssna på avsnittet – men själv inte kommer göra det.

Ämnen i artikeln:

UppstickarnaBerghs

Camilla Wallander har jobbat som rektor på den prisade kommunikation- och reklamskolan Berghs i åtta år och beskriver jobbet som att vara ”i ständig rörelse”. Hon berättar om utbildningsmetoden de använder sig av, action-based learning, där man utbildas, får testa praktiskt själv och sen får feedback. Hon delar även med sig av hur skolan arbetar aktivt med mångfald genom sitt interna inkluderingsråd och varför de avanonymiserat ansökningsprocessen. 

Camillas Wallanders största lärdom kommer från när hon var i sluttampen av att nå en av sju attraktiva platser på SAS management trainee program – med 2000 sökande. Under 1,5 år jobbade hon sig igenom samtliga divisioner på SAS och fick en stor förståelse från allt från finans till teknikerna samt ett starkt fundament för att bli ledare. Där gjorde hon även en visualiseringsövning – det hon visualiserade då för 20 år sen har hon idag – en liten ledningsgrupp, en kreativ miljö och får jobba nära människor.  

Camilla Wallander älskar att kommunicera och är inte rädd för att prata, men hon undviker gärna att se tillbaka för att analysera fel så därför kommer hon inte heller lyssna på detta poddavsnitt. Hon är i ständig rörelse där hon vill variera mellan utbildning, taktiskt göra och att arbeta strategiskt, och byter helst bransch mellan varje jobb.

Två gånger per år utvärderar Camilla Wallander och hennes familj sitt liv enligt kategorierna utveckling, upplevelser och rolighetsfaktor. Hennes livsmotto är Ernst Billgrens citat ”Livet ska vara som en cirkus mest hela tiden”.

Lyssna på ”Uppstickarna” där Camilla Wallander delar med sig kring mer av sin karriär och vad som hände när hon fick lämna SAS.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev