Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Aleksandra Avli om sin succéapp

Publicerad: 12 juni 2019, 05:53

Veckans avsnitt av ”Uppstickarna” gästas av entreprenören Aleksandra Avli som bytte EU-politiken mot kvinnliga nätverk.


Ämnen i artikeln:

Karin BäcklundJohanna Snickars

I det nya avsnittet av podcasten ”Uppstickarna” möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund entreprenören Aleksandra Avli. Hon bytte politiken i EU-parlamentet mot att bygga nätverk för kvinnor, nu med communityt och appen HON  som bland annat Christina Stenbeck och Sophia Bendz investerat i.

I podden berättar Aleksandra Avli om hur smärta kan omvandlas till en positiv drivkraft och att utgå ifrån underläge gör att man vågar mer – för man har inget att förlora. 

Som liten flydde hon Balkankriget med sin mamma och kom till Sverige när hon var sex år gammal. Under sin raketkarriär, där hon bland annat som 23-åring ingick i politikern Anna-Maria Corazza Bildts stab i Europaparlamentet, insåg hon att kvinnor inte hjälper varandra. Det blev startskottet för att fokusera på att förändra det genom att skapa plattformar för nätverk och relationsbyggande för kvinnor. 

2014 grundade hon HER Global Network ihop med Sofia Kacim, som nu finns i 20 städer i världen, och 2018 lanserade hon sitt app-community HON. 

I podden berättar Aleksandra Avli även om det minst sagt speciella mötet med sin första investerare när kassan sinade och han gav henne servetter för att torka tårarna. Aleksandra Avli delar sin lärdom att rekrytera efter attityd och inte CV, samt hur både hon och hennes medarbetare mår bättre efter att hon börjat med en coach.

Därtill delar hon drömmen om att återvända till politiken, hur hon för dagbok över mål och hur hennes inre mår, att ändra de patriarkiska strukturerna av bolagsbyggande, och om vikten av att avsätta tid för sig själv.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev