fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Worldine: ”Konsumenter kräver fler smidiga betallösningar”

Publicerad: 2 maj 2023, 05:38

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolake-handel

I det 281:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Worldlines kommersiella Nordenchef Viveca Samuelsson för att diskutera framtidens betalningar.

Utvecklingen inom betallösningar går i en rasande fart. Fler företag väljer att uppgradera och utöka sina betalalternativ för att möta konsumenternas stigande efterfrågan på smidiga betalningar.

– Betalningar med dess infrastruktur är mycket mer komplexa än vad man kan tro. Dagens konsumenter vill själva bestämma över sin kundresa med hur, var och när de handlar. Cirka 85 procent av konsumenterna börjar handla via en kanal, men slutför sitt köp i en annan. Detta sätter press på handlare och företag i att kunna erbjuda smidiga betallösningar, säger Worldlines kommersiella Nordenchef Viveca Samuelsson i podden.

I takt med e-handelns tillväxt har även efterfrågan på onlinelösningar i fysiska butiker ökat. Vi ser allt oftare att butiker är utrustade med självutcheckning som komplement till vanliga kassor. Viveca Samuelsson menar att detta är en trend som bara kommer öka.

– Retail är här för att stanna trots att e-handeln har ökat väldigt mycket senaste tiden Men upplevelsen i butikerna kommer att bli en annan än det tidigare varit. Snart kommer köer till terminaler att vara ett minne blott och personalen kommer kunna fokusera på att ge bättre service exempelvis, säger Viveca Samuelsson i podden.

Lär dig mer om framtidens betalningar i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev