tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Wolts Sverige-vd : ”Hemleveranser har bara börjat”

Publicerad: 27 december 2021, 07:43

Carl Zetterqvist gästar veckans avsnitt av Under 15.

I det 211:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Wolts Sverige-vd Carl Zetterqvist för att diskutera hemleveranser och dess utveckling under pandemin.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Wolt startade i Finland och finns idag i 23 länder och över 200 städer runtom i världen. Den amerikanska jätten Doordash köpte nyligen upp Wolt i en gigantisk affär för cirka sju miljarder euro. Restaurangbranschen som senaste åren blivit påverkat av pandemin har kunnat se en räddning av hemleveranstjänster som exempelvis Wolt. 

– Bekvämlighet i kombination med digitalisering har banat vägen för oss och många andra. Sverige är på många sätt en perfekt marknad med en mörk höst och långa vintrar. Vi har kunnat bli en ny viktigt intäktskanal till många restauranger och har skapat flera nya arbeten, säger Carl Zetterqvist, vd för Wolt i Sverige i podden. 

Pandemin skyndade på hela omställningen i konsumentbeteendet och kommer, enligt Carl Zetterqvist, inte gå tillbaka. Han ser en framtid där hemleveranser kommer få fler vertikaler och bli en alltmer vanlig i våra rutiner. 

– Kylskåp kommer kunna bli fyllda utan att man är hemma och paket kommer kunna levereras innanför dörren. Hemleveranser är här för att stanna och utvecklingen har bara börjat. Pandemin har påskyndat skiftet och vi ser redan att konsumenter börjat vänja sig vid denna bekvämlighet. 

Lär dig mer om hemleveranser i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev