tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Volumentals kommersiella chef: ”Det är både bättre för miljön och kundupplevelsen”

Publicerad: 22 maj 2023, 05:43

I det 284:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Volumentals kommersiella chef Maria Danell för att diskutera 3D-skanning.

Ämnen i artikeln:

Brand safety

Fittech-bolaget Volumental har skannat miljontals fötter och vill med sin AI-tjänst säga hejdå till det traditionella storlekssystemet för skor genom att säkerställa en perfekt passform. På köpet vill bolaget göra en insats för klimatet genom att bidra till färre returer.

– Fötter skiljer sig otroligt mycket och skostorlekar är inte en bra standard för att hitta en sko som passar en. Genom att enkelt skanna dina fötter kan vi baserat på miljontals datapunkter ge dig rekommendationer på en sko som passar just dina fötter samtidigt som vi minskar på returer för handlare och ger en bättre upplevelse för kunder, säger Maria Danell, kommersiell chef, i podden.

I en ny era för retail behöver kundens upplevelse ligga i fokus. Enligt Maria Danell har vi löst att det är smidigt att betala och få hem produkter. Den sista pusselbiten är att göra det enklare för kunden att köpa produkter som faktiskt passar.

– Vi vill bli en ny standard för individanpassade skostorlekar. I dag arbetar vi med flera stora butiker som erbjuder en skanning av foten som gör att du kan hitta rätt sko. Den USP:en vill konkurrenten lite längre ned på gatan inte vara utan. Detta gör att vi kan växa snabbt, säger Maria Danell i podden.

Lär dig mer om 3D-scanning i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev