torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Viggo Stenseth: ”Man måste interagera med Web3 för att förstå dess potential”

Publicerad: 23 januari 2023, 06:46

Henric Smolak gästas av Viggo Stenseth i nya avsnittet av Under 15.

I det 267:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Web3-experten och medgrundaren av nft.se, Viggo Stenseth. De diskuterar framför allt Web3 och dess möjligheter.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Viggo Stenseth hade arbetat på Spotify i flera år när tanken att starta eget bolag lockade – resultatet blev Norn. Tillsammans med sina medgrundare ville Viggo Stenseth introducera Web3 i Norden och utbilda företag hur de bäst kan nyttja NFT-teknologin. 

– Norden har hamnat efter när det gäller blockkedjeteknologin eftersom vi inte haft samma incitament som människor i andra delar av världen till att nyttja tekniken. Vi litar på våra institutioner och bankväsende vilket är positivt men vi riskerar att hamna efter i ett av våra största teknologiskiften, säger Viggo Stenseth i podden. 

NFT-tekniken kan beskrivas som unik data, eller digitala produkter som det är möjligt att köpa äganderätten till, och som inte kan kopieras. Enligt Viggo Stenseth finns det flera applikationer och tekniken är fortfarande i en utvecklingsfas enligt honom. 

– Jag arbetade på Spray när webben var en plats där vi framför allt kunde läsa online. Andra generationens webb blev plattformarnas era då bolag som Netflix och Spotify tog över. Jag är helt övertygad om att nästa generation kommer att handla om ägande. Att man som individ får mer makt över sin digitala identitet och kommer kunna äga digital data utan att den är kopieringsbar. Det är därför denna teknik med en decentraliserade databas blir så intressant. 

Lär dig mer om Web3 i dagens avsnitt: 

Spotify: Under 15
Itunes:
Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev