Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Vår plan A är att där inte finns en planet B”

Publicerad: 9 september 2019, 05:42

Entreprenören Konrad Bergström gästar podden Under 15.

Möt entreprenören Konrad Bergström i nya avsnittet av podden Under 15. Grundaren av Zound Industries bygger nu upp bolaget X-shore – som beskrivs som ett ”Tesla för havet”.


Ämnen i artikeln:

Under 15

Efter Zound Industries var det viktigt för Konrad Bergström att nästa entreprenöriella resa skulle göra något gott för världen, men fortfarande kunna bli ett globalt miljardbolag. Med eldrivna lyxbåtar vill han utmana den konservativa båtbranschen att tänka nytt och bli mer hållbar.

– Jag tror inte på filantropi och skänka pengar, utan tror att riktig skillnad görs genom innovationer som går att mäta i pengar. Vi behöver mer entreprenörer som tar sig an våra stora problem på denna planet. För mig har havet en speciell plats i mitt hjärta och därför blev elektrifiering av båtar en idé jag inte kunde motstå, säger Konrad Bergström i podden.

Att X-shore ska bli större än hans förra succébolag Zound Industries råder det ingen tvekan om.

– Vi ska göra skillnad på riktigt och vår plan A är att där inte finns en planet B. Vi har fått så oerhört positiv respons runt om i världen och detta är bara starten på något stort.

Lär dig mer om hur man revolutionerar en industri i dagens Under 15:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Under 15 här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev