Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Tom Dinkelspiel: ”Makten har förflyttats till konsumenten”

Publicerad: 15 februari 2021, 06:36

Henric Smolak gästas av Tom Dinkelspiel i det 165:e avsnittet av ”Under 15”.

I det 165:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Tom Dinkelspiel, som är styrelseordförande i Öhman och Nordnet, för att diskutera familjeföretagande och ledarskap i en digital framtid.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Tom Dinkelspiel tog över Öhman som den tredje generationen i familjen Dinkelspiel. Sedan dess har han styrt familjeföretaget mot en digital framtid.

– Det är många som trodde att vi sålde hela verksamheten när Öhman Fondkommission blev en del av Pareto. Jag ser det mer som att vi anpassade oss för framtiden. Redan då hade vi startat Nordnet och vi har fortsatt fokus på tech och digitala affärer sedan dess, säger Tom Dinkelspiel i podden.

Han brinner särskilt för att demokratisera sparandet för alla människor. Han menar att den digitala revolutionen har förändrat hela branschen.

– Användarvänlighet och tillgänglighet är allt idag när makten har förflyttats till konsumenten. I Sverige har 25 % av löntagarna inte ens en månadslön sparad. Det är något jag brinner för att ändra, säger Tom Dinkelspiel.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: Under 15  
Spotify: Under 15  
Itunes: Under 15  

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev