Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Tioex grundare: ”Varför ska inte vem som helst kunna investera i kommande unicorns?”

Publicerad: 26 april 2021, 05:51

Privata bolag är något som länge varit stängt för vem som helst att investera i vilket vi vill förändra”, säger Tioex grundare Johan Hägglund.

I det 175:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Tioex grundare Johan Hägglund. I dagens avsnitt diskuterar de gråhandel och hur man kan investera i snabbväxande bolag utanför börsen.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Tioex grundare Johan Hägglund vill sänka tröskeln för privatpersoner att investera i snabbväxande bolag som vi alla kan relatera till som är privata. Hittills har han hjälpt en del av sina medlemmar på Tioex att bli delägare i Klarna och Truecaller. Detta är en industri som är stor globalt men som Johan Hägglund tror kommer växa snabbt även i Sverige.

– Tidigare ville man investera i aktier som man kunde relatera till som H&M, Ericsson och Volvo. Numera är det företag som Klarna, Spotify och Apotea som vi använder dagligen och vet mycket om. Privata bolag är något som länge varit stängt för vem som helst att investera i vilket vi vill förändra, säger Johan Hägglund i podden.

Johan Hägglund är tydlig med att denna typ av investering innebär en hög risk men intresset på Tioex plattform har varit oerhört stort.

– Vi ser ett väldigt tryck bland våra medlemmar att vilja investera i många av våra svenska techbolag så som Klarna exempelvis. Man vill investera i bolag man tror på och kan relatera till och eftersom många företag i dag tar lång tid på sig innan de börsnoteras finns det ett stort intresse från gemene sparare. Vi vill demokratisera den möjligheten för vem som helst, säger Johan Hägglund i podden.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev