söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

The trade desks Nordenchef: ”Ett intressant medielandskap i väldig förändring”

Publicerad: 27 juni 2022, 05:44

Vilka mediestrategier är bra i ett fragmenterat landskap? Det svarar The trade desks Nordenchef Magnus Johansson i avsnitt 337 av Henric Smolaks ”Under 15”.

I det 337:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av medieveteranen och The trade desks Nordenchef Magnus Johansson för att diskutera mediestrategier i ett fragmenterat landskap.

Ämnen i artikeln:

Under 15Podcast

Magnus Johansson har arbetat med programmatisk annonsering länge och med sin nya roll på det stora globala bolaget The trade desk ser han stora möjligheter på en utvecklad och mogen marknad i Sverige.

– De är några år före oss på andra sidan Atlanten men marknaden är redo för mer sofisikterad teknologi. Just nu sker det mycket i medielandskapet med CTV, digitala utrymmen i utomhusmiljöer samt nya aktörer som exempelvis Netflix som öppnar för annonsfinansierade lösningar, säger Magnus Johansson i podden.

Programmatisk annonsering kommer att skapa nya möjligheter utomhus, och i USA beräknas investeringarna i digital utomhusreklam öka med 37 procent i år. Detta är var vi har att vänta även i Norden menar Magnus Johansson.

– Att väva ihop de digitala möjligheterna i fysiska miljöer med bra tekniska styrningsmöjligheter kommer skapa väldigt mycket nytt värde och möjligheter för annonsörer. I takt med att AI och machine learning blir alltmer vanligt och användbart, måste alla annonsaktörer öka sin dataanalysmognad både i hur de tänker med data, dataanalys och hur kampanjerna kan utvecklas i dessa mångdimensionella miljöer, säger Magnus Johansson i podden.

Lär dig mer om omnikanalstrategier i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev