onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Tetra Pak: ”Vi ska erbjuda världens mest hållbara förpackningar”

Publicerad: 3 april 2023, 05:50

I veckans avsnitt av Under 15 gästas programledaren, Henric Smolak, av Tetra Pak.

I det 277:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Tetra Paks chef för norra Europa, Alex Henriksen, för att diskutera förpackningarnas funktion i en hållbar framtid med minskat matsvinn.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Svenskgrundade Tetra Pak är världsledande inom process- och förpackningslösningar för livsmedel – och levererar varje år mer än 190 miljarder förpackningar i över 160 länder. Tetra Pak är ledande inom branschens hållbarhetsomställning och investerar motsvarande 1 miljard kronor om året för att utveckla förpackningar som är tillverkade av helt förnybara material och är fullt återvinningsbara.

– Hållbarhet har alltid legat nära Tetra Pak och varför vi lyckats vara framgångsrika är för att alla vet vad vi arbetar för på en daglig basis. Vi vill göra livsmedel säkra och tillgängliga, och vi lovar att bevara det goda för både livsmedel, människor och planeten, säger Alex Henriksen, chef för norra Europa, i podden.

En stor del av världens mat hamnar i soporna och en stor del av svinnet sker innan produkterna ens når butikshyllorna. När världens befolkning fortsätter att öka och miljoner kämpar för tillgång till mat blir det allt viktigare att förbättra livsmedelssäkerheten, menar Alex Henriksen.

– Det är viktigt att ta hänsyn till förpackningens hela livscykel – från produktion till uttjänt livslängd, och använda material som i sig är förnybara och återvinningsbara. Det bidrar till att främja den cirkulära ekonomin, som prioriterar återanvändning och återvinning av material inom värdekedjan så länge som möjligt. Att få ett helt cirkulärt system är förstås komplext men det går att göra om vi alla arbetar hårt för det, säger Alex Henriksen i podden.

Lär dig mer om Tetra Pak och hållbarhet i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev