Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Stressexperten: ”Stäng av era nyhetsflashar”

Publicerad: 23 mars 2020, 06:42

”Att ständigt få notiser om den rådande krisen uppfattar vår hjärna som ett hot och därför känner sig människor mer stressade”, säger Deborah Mühlrad, partner på e-hälsobolaget Bluecall, och veckans gäst i Under 15.

I det 119:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Deborah Mühlrad, som är partner på e-hälsobolaget Bluecall, för att diskutera hur vi kan hantera stress i den rådande krisen vi befinner oss i.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Hysterin och oron kring det nya coronaviruset har ingen kunnat undvika, vilket också blir märkbart för Bluecall som är en app för anonyma terapeutiska samtal över telefon och chatt. Deborah Mühlrad, som själv är terapeut, säger att vi måste begränsa vår nyhetskonsumtion för att minska den psykiska effekten.

– Hysterin är ju galen och många som arbetar hemma kan inte koncentrera sig på något annat än att följa nyheterna. Att ständigt få notiser om den rådande krisen uppfattar vår hjärna som ett hot och därför känner sig människor mer stressade. Begränsa ditt nyhetsintag till åtminstone morgon, eftermiddag och kväll. Det räcker för att hålla dig fullt informerad och glöm inte att stänga av era nyhetsflashar, säger Deborah Mühlrad.

Att vi är oroliga i en kris är fullt naturligt men Deborah Mühlrad menar att livet trots allt måste fortgå för att vi ska kunna upprätthålla en balans och ett psykisk välmående.

– Tänk på att fortsätta med dina dagliga rutiner trots att du arbetar hemma. Arbeta inte från sängen utan gör en plats i hemmet som din hjärna kan associera med produktivitet. Glöm inte att motionera trots det att gymmet är stängt, ät regelbundet och socialisera via exempelvis facetime. Att upprätthålla rutiner är otroligt viktigt för att vi vi inte ska bli nedstämda och hjälper mot stress och ångest, säger Deborah Mühlrad i podden.

Lär dig mer om stresshantering i kriser här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev