tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Storytellers är framtidens vinnare”

Publicerad: 3 januari 2022, 07:39

I det 212:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Qyres grundare Michael Starck för att diskutera contenteran och hur gigekonomin utvecklats i takt med digitaliseringen.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Michael Starck har varit aktiv inom medieindustrin i flera år och arbetat med några av våra största produktioner. Han märkte att det fanns ett stort behov av en plattform som kunde hjälpa branschens gigare. Detta blev startskottet för hans bolag vid namn Qyre som bland annat Peter Settman har investerat och är aktiv i. 

– Våra undersökningar visar att branschens gigare trivs men saknar en ekonomisk trygghet. Det vill vi ändra på. Om man tänker efter har stora medieproduktioner under en längre tid bestått av merparten frilansare men det har saknats en ordentlig struktur där man kan få exponering och planera sitt arbete mer, säger Michael Starck i podden. 

Enligt Michael Starck finns det en spännande framtid inom denna industri. Med giganter som Netflix, HBO och flera och med mer fokus på lokalt innehåll så behövs det mer kompetens i vårt land. 

– Storytellers är framtidens vinnare enligt mig. Allting som egentligen berör produktioner generellt finns det redan ett stort behov av. Vi lever just nu i innehållsera som kommer fortsätta att växa, säger han. 

Lär dig mer om contenteran i dagens avsnitt här: Du hittar även ”Under 15” här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev