Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Stordalen: ”I en digital framtid måste man se möjligheter och inte problem”

Publicerad: 29 april 2019, 07:52

Henric Smolak och Emilie Stordalen.

Emilie Stordalen har påbörjat övertagandet av det hotellimperium som pappan Petter byggt upp. I senaste avsnittet av ”Under 15” pratar hon om koncernens framtid.


Ämnen i artikeln:

Under 15

”Under 15” är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

25 miljarder kronor, runt 200 hotell och över 16 000 anställda omfattar den koncern som Petter Stordalen nyligen skrivit över på sina barn. Det är hans dotter Emilie Stordalen som är mest engagerad inom bolaget idag, med sikte på att följa i sin pappas fotspår – men på sitt egna sätt.

- Det är så klart överväldigande när man ser hur stort ekonomiskt värde jag och mina syskon ärver. Det gäller att vara ödmjuk till uppgiften och se till att lära sig så mycket som möjligt från min pappa och våra fantastiska medarbetare. Än viktigare är värdegrunden som vi ärver med över 16 500 anställda som vi ska ta över och det som är viktigast är att förvalta det på bästa möjliga sätt, säger Emilie Stordalen.

I avsnittet diskuteras även Emilies syn på hotellindustrins framtid. I en digital tid med plattformsgiganter som Booking, Hotels och Airbnb menar Emilie att det viktigaste är att se möjligheter istället för problem.

- För att kunna lyckas i en osäker digital framtid måste man se möjligheter istället för problem för att lyckas. Om vi ska få gäster att välja vår plattform före andra alternativ måste vi helt enkelt vara bättre än dem. I andra fall måste vi hitta samarbeten med dessa plattformar som fungerar för oss båda likt vi gör med Airbnb. Det handlar om hela kundresan och att anpassa det för olika behov. Det är något vi fokuserar otroligt mycket på just nu inom hotellkoncernen, säger Emilie i podden.

Om du vill lära dig mer om framtidens hotell och Emilie Stordalen så lyssna på dagens avsnitt av under 15.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15

Itunes: Under 15 

Spotify: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev