söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Staffan Gustavsson, grundare av Vården.se: ”Den aktiva patienten är här för att stanna”

Publicerad: 5 juli 2021, 05:45

Sajten Vården.se hjälper privatpersoner att hitta och jämföra vårdgivare, samt boka tid hos exempelvis läkare, tandläkare och naprapater. Denna vecka gästar grundaren Staffan Gustavsson podcasten ”Under 15” för att diskutera framtidens vårdsystem.

I det 186:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Staffan Gustavsson som är vd och medgrundare på Vården.se. De diskuterar idag framtidens vårdsystem.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Sedan 2012 driver Vården.se en plattform där man som privatperson kan söka bland olika vårdaktörer. Staffan Gustavsson tror på en framtid där vi söker vård likt vi söker hotell baserat på tillgänglighet, geografi och omdömen.

– Vårt vårdbehov ökar mer och mer och våra vårdcentraler är fulla. Patienter har inte tillräckligt med information för hur de bäst säker vård. Det är där vi fyller ett behov utanför 1177 och andra portaler, säger Staffan Gustavsson i podden.

LÄS OCKSÅ: Contentsatsning ska få Vården.se att fördubbla omsättningen

Staffan Gustavsson menar att framtidens vård börjar via en digital patientresa. Han tror även ersättningsmodellen för vård i Sverige kommer att vara tvungen att förändras.

– Den aktiva patienten är här för att stanna. Att vi bara slussas vidare från vårdcentralen eller skickas hem med en alvedon är inte hållbart i längden. Patienten kommer vara mycket mer aktiv i sin egna vård inom väldigt snar framtid, säger Staffan Gustavsson i podden.

Lär dig mer om framtidens vård i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev