onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Stadsholmen Equitys medgrundare: ”Att nätverka kan vara en nyckel till framgång”

Publicerad: 17 april 2023, 05:29

Veckans avsnitt av Under 15 gästas av Andreas Lindström, medgrundade av och partner på Stadsholmen Equity.

I det 279:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Stadsholmen Equitys partner Andreas Lindström för att diskutera corporate finance och konsten att nätverka.

Ämnen i artikeln:

Under 15Toppnyheter förmiddagHenric Smolak

Efter nästan sju år lämnade Andreas Lindström Erik Penser Bank för att starta sitt eget företag vid namn Stadsholmen Equity. De är en corporate finance-rådgivare på den svenska kapitalmarknaden med fokus på kvalitativa, onoterade bolag inom teknik- och fastighetssektorn. I Stockholm finns det en stor potential med många duktiga entreprenörer, menar Andreas Lindström.

– Stockholm har fantastiska bolag och entreprenörer och en marknad med god tillgång på kapital. Det finns många som vill investera i onoterade bolag men som inte riktigt har kontakterna eller tillgång till information som behövs. Det är den bryggan vi vill vara och ska hjälpa både investerare och entreprenörer att lyckas, säger Andreas Lindström i podden.

Andreas Lindström flyttade till Stockholm från landsbygden utan att känna någon och lyckades ta sig in i finansvärlden och bygga upp ett nätverk med allt vad det innebär. Han fokuserade länge på att skaffa sig nya kontakter och bygga ett starkt professionellt nätverk. Detta menar han har varit en av hans största framgångsnycklar karriärmässigt.

– Jag kände ingen när jag flyttade till Stockholm men förstod relativt snabbt att man var tvungen att investera tid för att kunna skapa ett nätverk och ett socialt kapital. Detta är särskilt viktigt i finansindustrin där mycket handlar om kontakter. Vi alla bör prioritera det mänskliga mötet och goda relationer mer även i affärslivet, säger Andreas Lindström i podden.

Lär dig mer om nätverkande och corporate finance i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev