fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Stabelos vd: ”Vi vill ge mer precisa och säkra lånelöften”

Publicerad: 15 maj 2023, 05:44

I veckan gästas Henric Smolak (t.h), som programleder Under 15, av Stabelos medgrundare och vd Hampus Brodén.

I det 283:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Stabelos medgrundare och vd Hampus Brodén för att diskutera bolån och bostadsmarknaden.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakPodcast

Räntorna har rusat det senaste året i takt med inflationen och tvingat allt fler svenskar att hålla hårdare i plånboken. Bolåneuppstickaren Stabelo har sedan starten 2018 utmanat storbankerna med en ny typ av digital tjänst. Dess vd och medgrundare Hampus Brodén är bankveteranen som startade eget bolag då han såg ett stort behov av en ny aktör på bolånemarknaden. Han säger att vi bör räkna med högre räntor ett bra tag framöver.

– Räntorna har de senaste åren varit ovanligt låga och nu ser vi mer av ett normalläge som håller på att stabiliseras i takt med att inflationen sjunker. Men den låga räntan har förstås påverkat mångas belåningsgrad då bostadspriserna ständigt ökat. Men vi får nog räkna med högre räntor kommande år även om det kommer att stabiliseras, säger Hampus Brodén i podden.

Stabelo startades med visionen att erbjuda konsumenter ett enkelt, transparent och digitalt lånelöfte. De har växt väldigt snabbt sedan starten. Idén har skapats med inspiration från Holland med en annorlunda finansieringsmodell som är vanlig där.

– Vi ger alla våra kunder en färdigprutad ränta och vill hjälpa våra kunder att vara en smidigt part i en av deras livs största affärer. Storbankernas erbjudande är ofta väldigt fyrkantiga och vi vill kunna ge en bra digital upplevelse med mer precisa och säkra lånelöften. Ett bolån som sköter sig självt helt enkelt, säger Hampus i podden.

Lär dig mer om framtidens betalningar i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev