Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

SRS Securitys vd: ”Vi måste bli mer proaktiva kring vår säkerhet på nätet”

Publicerad: 13 december 2021, 06:44

Louise Ringström Grandinson, som är vd på SRS Security, säger att utbildning om säkerhet är av stor vikt.

I det 209:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av SRS Securitys vd Louise Ringström Grandinson för att diskutera cybersäkerhet.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

SRS Security har sedan starten 2004 varit en av de ledande aktörerna på den svenska säkerhetsbranschen. De arbetar med både företag, myndigheter och privatpersoner. Enligt vd:n Louise Ringström Grandinson är vi på många sätt mer sårbara i ett digitaliserat samhälle men vi har samtidigt fler verktyg som proaktivt kan skydda oss.

– I princip alla har problem när det gäller säkerheten idag. Vi har för dålig koll på vilka risker vi utsätter oss för både som privatpersoner och även inom företag och myndigheter. Det kan vara allt ifrån hur vi hanterar sociala medier till att använda sig av ett öppet nätverk, säger Louise Ringström Grandinson i podden.

Det kan vara svårt att förstå de risker man utsätter sin arbetsplats för genom att använda sin arbetstelefon eller dator på ett vardagligt sätt. Louise menar att vi måste bli bättre på att informera och utbilda om dessa risker.

– Vi måste lära oss hantera de tydliga risker som finns i samhället. Utbildning är kritiskt för både företag och anställda. Det finns ingen anledning till att få panik men vi måste bli mer medvetna om exempelvis vilken information vi delar på Facebook och vem vi ger portkod till. Detta är en reell risk som vi måste lära oss att hantera, säger Louise Ringström Grandinson i podden.

Lär dig mer om cybersäkerhet i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev