Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sophie Lööf: ”Att ge tillbaka fyller mitt liv av mening och lycka”

Publicerad: 14 september 2020, 05:49

I veckans avsnitt av podcasten ”Under 15” får Henric Smolak besök av företagsledaren och filantropen Sophie Lööf.

I det 143:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av företagsledaren och filantropen Sophie Lööf för att diskutera filantropi och stiftelser.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Sophie Lööf tog lite motvilligt över familjeföretaget Partex som hennes farfar hade startat. Det världsledande bolaget ärvdes till henne som den enda arvtagaren och efter ett möte med Chelsea Clinton startade hon en välgörenhetsstiftelse i familjens namn.

– När man har möjlighet att ge tillbaka bör man också göra det. Vem som helst kan starta en stiftelse men det är hårt jobb och man måste verkligen brinna för det, men det är så värt det. Lööf Foundation fyller mitt liv med så mycket mening och lycka, säger Sophie Lööf i podden.

Sophie vill uppmana organisationer och företagsledare att ge tillbaka och engagera sig mer.

– Jag skänker min del av utdelningen i Partex till stiftelsen. Alla kan göra det på sitt sätt men det ger så mycket värde även till de anställda, kulturen och hela organisationen att det man arbetar för går till något bra. Vi har börjat bli bättre i Sverige men det behövs mer liknande initiativ, säger Sophie i podden.

Lär dig mer om stiftelser och filantropi i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev